CURS – Nivel 2 de calificare
Curs autorizat Patiser
Descriere
Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cofetărie specializate, unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor sau cafenele/insule de gătire din hypermarketuri/mall/vagoane restaurant/vase de croazieră fluvială sau maritimă unități mobile (food-truck)/tonete în piețe și târguri, cu capacități de producție diferite (de la unități de capacitate foarte mică, cu activitate preponderent manuală până la unități de producție de capacitate foarte mare, cu instalații de fabricație automatizate.
Course content
- Acte necesare la inscriere
- Ultimul act de studiu
- Carte de identitate
- Certificat de nastere
- Certificat de casatorie pentru doamne (daca este cazul)
- Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie (apt curs).
Taxa curs: 1.000 Lei
Detalii despre curs:
- Durata curs : 360 ore (12 saptamani)
- Curs Autorizat de Ministerul Muncii
- Certificat eliberat de Ministerul Muncii
-
Conditii de acces:
Cel putin invatamant gimnazial
Ce vei învăța în cadrul cursului?
- Utilizarea noțiunilor introductive de TIC - competențe digitale
- Dobândirea noțiunilor de bază civice și sociale organizational
- Dobândirea noțiunilor de bază antreprenoriale
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului
- Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
- Întocmirea documentelor specifice patiseriei
- Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în patiserie. Utilizarea ustensilelor
- Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in patiserie
- Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime şi auxiliare
- Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare şi a semifabricatelor
- Prepararea și prelucrarea tipurilor de aluat pentru patiserie
- Prepararea și prelucrarea cremelor și umpluturilor
- Prepararea și prelucrarea semifabricatelor pentru finisare si decor
- Asamblarea semifabricatelor în vederea preparării la cald sau la rece
- Pregătirea produselor finite de patiserie pentru depozitare și livrare
- Asigurarea calității și siguranței alimentului a semifabricatelor și produselor finite de patiserie