CURS – Nivel 3 de calificare
Curs autorizat BARMAN
Descriere
Barmanul se ocupã de aprovizionarea cu bãuturi de diferite sortimente, cu prepararea si servirea lor într-un local de alimentatie publicã (restaurant, bodegã, bar, bufet).
Face propuneri de aprovizionare a barului cu sortimente de bãuturi variate si în cantitãti suficiente fatã de cerintele consumului, gestioneazã bãuturile, utilajul si inventarul de servire.
Preparã si serveste bãuturile. Prepararea bãuturilor, cere din partea barmanului atentie pentru respectarea amestecurilor si a exactitãtii cantitãtilor prevãzute sau solicitate.
În activitatea sa, barmanul foloseste diverse materiale: carnetel, creion, monedã divizionarã, liste de bãuturi, borderou de plãti si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: frapiere, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, servete s.a.
Course content
- Acte necesare la inscriere
- Ultimul act de studiu
- Carte de identitate
- Certificat de nastere
- Certificat de casatorie pentru doamne (daca este cazul)
- Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie (apt curs).
Taxa curs: 1.000 Lei
Detalii despre curs:
- Durata curs : 720 ore (20 saptamani)
- Curs Autorizat de Ministerul Muncii
- Certificat eliberat de Ministerul Muncii
-
Conditii de acces:
Invatamant gimnazial sau general obligatoriu
Ce vei învăța în cadrul cursului?
- Comunicarea eficientă în cadrul barului
- Lucrul în echipă în cadrul unui bar
- Gestionarea reclamațiilor clienților
- Aplicarea noțiunilor de bază despre comportament profesional și psihologia consumatorului specifice domeniului alimentației
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice turismului
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului în domeniul turismului
- Aplicarea normelor igienico-sanitare și siguranța alimentelor
- Aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activității în bar
- Primirea clienţilor şi preluarea comenzii
- Pregătirea băuturilor specifice
- Servirea băuturilor, preparatelor şi a altor produse
- Gestionarea evidenţei operative şi financiare a activității bar.