CURS – Nivel 2 de calificare
Curs autorizat Brutar
Descriere
Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de patiserie specializate și/sau unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor/cafenele/insule de gătire din hypermarketuri/mall/vagoane restaurant/vase de croazieră fluvială sau maritime/ unități mobile (food-truck) / tonete în piețe și târguri, cu capacități de producție diferite (de la unități de capacitate foarte mică, cu activitate preponderent manuală până la unităti de producție de capacitate foarte mare, cu instalații de fabricație automatizate. Ocupaţia presupune și o sferă minimă de competenţe cheie precum cele digitale, de utilizare a noțiunilor de bază de TIC, cele civice și sociale organizaționale, dar și cele antreprenoriale competențe care să il ajute în activitatea zilnică.
Course content
- Acte necesare la inscriere
- Ultimul act de studiu
- Carte de identitate
- Certificat de nastere
- Certificat de casatorie pentru doamne (daca este cazul)
- Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie (apt curs).
Taxa curs: 1.000 Lei
Detalii despre curs:
- Durata curs : 360 ore (12 saptamani)
- Curs Autorizat de Ministerul Muncii
- Certificat eliberat de Ministerul Muncii
-
Conditii de acces:
Cel putin invatamant gimnazial
Ce vei învăța în cadrul cursului?
- Utilizarea noțiunilor introductive de TIC - competențe digitale
- Dobândirea noțiunilor de bază civice și sociale organizational
- Dobândirea noțiunilor de bază antreprenoriale
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului
- Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
- Întocmirea documentelor specific
- Exploatarea aparatelor/utilajelor/echipamentelor utilizate în panificație
- Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, auxiliare și materialelor
- Depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare şi a produselor finite de panificaţie
- Dozarea și pregătirea preliminară a materiilor prime și auxiliare
- Prepararea aluatului
- Fermentarea maielelor și a aluaturilor
- Prelucrarea aluaturilor
- Coacerea semifabricatelor
- Pregătirea produselor finite de panificaţie pentru depozitare și livrare
- Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor de panificație