CURS – Nivel 3 de calificare
Curs autorizat Bucatar
Descriere
Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert.
Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã împãrtirea lor în portii. Bucãtarul utilizeazã în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucãtãrie, masini de curãtat si de tãiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.
Course content
- Acte necesare la inscriere
- Ultimul act de studiu
- Carte de identitate
- Certificat de nastere
- Certificat de casatorie pentru doamne (daca este cazul)
- Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie (apt curs).
Taxa curs: 900 Lei
Detalii despre curs:
- Durata curs : 720 ore (20 saptamani)
- Curs Autorizat de Ministerul Muncii
- Certificat eliberat de Ministerul Muncii
-
Conditii de acces:
Invatamant gimnazial sau general obligatoriu
Ce vei învăța în cadrul cursului?
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și a reglementărilor în domeniul situațiilor de urgență specifice bucătăriilor și spațiilor anexe aferente
- Aplicarea normelor igienico-sanitare specifice bucătăriilor şi de siguranţa alimentelor
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului, prevenirea și combaterea risipei alimentare și a deșeurilor alimentare
- Respectarea drepturilor consumatorului cu referire la cantitatea/calitatea/prezentarea preparatelor Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turismului și alimentației
- Aplicarea principiilor nutriției sănătoase și echilibrate
- Asigurarea calităţii materiilor prime şi auxiliare, a semipreparatelor și preparatelor culinare
- Aplicarea noțiunilor de bază despre organizarea activităților specifice în bucătărie
- Efectuarea operaţiilor primare asupra materiilor prime şi auxiliare
- Realizarea semipreparatelor culinare
- Realizarea preparatelor culinare
- Prezentarea estetică a preparatelor culinare
- Aplicarea noțiunilor de evidență operativă specifice activității din bucătărie