CURS – Nivel 2 de calificare
Curs autorizat Cofetar
Descriere
Ocupaţia se aplică lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în unităţile de cofetărie specializate, unități de catering, partide de lucru din cadrul restaurantelor sau cafenele/insule de gătire din hypermarketuri/mall/vagoane restaurant/vase de croazieră fluvială sau maritimă unități mobile (food-truck)/tonete în piețe și târguri, cu capacități de producție diferite (de la unități de capacitate foarte mică, cu activitate preponderent manuală până la unități de producție de capacitate foarte mare, cu instalații de fabricație automatizate.
Course content
- Acte necesare la inscriere
- Ultimul act de studiu
- Carte de identitate
- Certificat de nastere
- Certificat de casatorie pentru doamne (daca este cazul)
- Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie (apt curs).
Taxa curs: 1.000 Lei
Detalii despre curs:
- Durata curs : 360 ore (12 saptamani)
- Curs Autorizat de Ministerul Muncii
- Certificat eliberat de Ministerul Muncii
-
Conditii de acces:
Cel putin invatamant gimnazial
Ce vei învăța în cadrul cursului?
- Utilizarea notiunilor introductive de TIC - competențe digitale
- Dobândirea notiunilor de bază civice și sociale organizational
- Dobândirea notiunilor de bază antreprenoriale
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă
- Aplicarea normelor de protecţie a mediului
- Aplicarea normelor de igienă şi de siguranţă a alimentelor
- Întocmirea documentelor specifice
- Exploatarea utilajelor și echipamentelor utilizate în cofetarie și utilizarea ustensilelor
- Cunoașterea și pregătirea materiilor prime si auxiliare folosite in cofetărie
- Recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime, semifabricatelor şi materialelor
- Depozitarea şi transportul materiilor prime, materialelor auxiliare și semifabricatelor
- Prepararea si prelucrarea tipurilor de aluat folosite în cofetărie
- Prepararea si prelucrarea semifabricatelor folosite în cofetărie
- Prepararea și prelucrarea fursecurilor și produselor cu termen mare de valabilitate
- Prepararea, prelucrarea, finisarea și decorarea prăjiturilor și torturilor
- Prelucrarea ciocolatei și prepararea produselor de ciocolaterie
- Prepararea torturilor și prăjiturilor de eveniment
- Prepararea și prelucrarea înghețatelor și sorbeturilor
- Condiționarea semifabricatelor și produselor finite de cofetărie
- Ambalarea, depozitarea și manipularea produselor finite de cofetărie
- Asigurarea calității și siguranței alimentului semifabricatelor și produselor finite de cofetarie.