CURS – Nivel 3 de calificare
Curs autorizat OSPATAR (CHELNER)
Descriere
Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert.
Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã împãrtirea lor în portii. Bucãtarul utilizeazã în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele în preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satârul, robotul de bucãtãrie, masini de curãtat si de tãiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.
Course content
- Acte necesare la inscriere
- Ultimul act de studiu
- Carte de identitate
- Certificat de nastere
- Certificat de casatorie pentru doamne (daca este cazul)
- Adeverinta medicala eliberata de medicul de familie (apt curs).
Taxa curs: 900 Lei
Detalii despre curs:
- Durata curs : 720 ore (20 saptamani)
- Curs Autorizat de Ministerul Muncii
- Certificat eliberat de Ministerul Muncii
-
Conditii de acces:
Invatamant gimnazial sau general obligatoriu
Ce vei învăța în cadrul cursului?
- Aplicarea noțiunilor de bază civice și social-organizaționale în domeniul turismului
- Aplicarea normelor de securitate şi sănătate în muncă și în domeniul situațiilor de urgență în domeniul turismului
- Aplicarea normelor igienico-sanitare aplicabile activității din restaurante
- Aplicarea normelor de protecție a mediului în domeniul turismului
- Aplicarea noțiunilor de bază despre comunicare, comportament profesional, lucru în echipă și psihologia consumatorului specifice domeniului turistic
- Aplicarea noțiunilor privind realizarea tuturor tipurilor de mise-en-place
- Recomandarea și promovarea produselor și serviciilor specifice restaurantului
- Servirea preparatelor culinare
- Servirea băuturilor
- Debarasarea tuturor obiectelor de inventar specifice restaurantului
- Aplicarea noțiunilor de evidența operativa